Het sinterklaasfeest

By GLS Ruiter 5 jaar ago
Home  /  Schoolnieuws  /  Het sinterklaasfeest

Op 5 december 2019 gingen de kinderen van GLS Ruiter te voet naar de Sint-Janskring voor het sinterklaasfeest. Eens aangekomen, namen de kinderen plaats in de zaal. Na een tijdje kwamen ook de schattige kinderen van de derde kleuterklas aan. Het sinterklaasfeest kon beginnen!

De zaal werd de kantine van F.C. De Kampioenen, waar de kinderen vernamen van Xavier dat de Sint van het dak was gevallen. Dit schokkende nieuws werd gelukkig even vergeten door het vierde leerjaar met ‘De pasapas’.

Na het vierde leerjaar ging het toneel verder. Om de gevallen Sint te vervangen, wilden Carmen, Bieke en Doortje dat eerst Boma, dan Fernand en dan Xavier zich in de Sint zouden verkleden.

Hun aarzeling werd even verstoord door het vijfde leerjaar met sketches over Sint en Piet. Inmiddels hadden de dames besloten dat Boma de Sint werd en Xavier een Zwarte Piet. De zesdejaars dansten ‘De pietenhype’ en dit gaf Carmen de tijd om verkleedspullen te halen.  Boma en Xavier werden vakkundig omgekleed om hun rol op te nemen. Bieke en Pascale twijfelden echter of de Sint echt van het dak was gevallen en stuurden Marcske op onderzoek uit. Maar Marcske was nog niet goed en wel vertrokken of daar verschenen de echte Sint en Piet in de woonkamer. De Sint nam plaats in zijn stoel voor de tweedeklassers met het dansje ‘Heb je het grote nieuws gehoord?’ en ook het liedje ‘Pietenliefde’.

Bij het horen van lawaai in het café ging eerst Zwarte Piet en daarna ook Sinterklaas kijken. Tot hun verbazing zagen ze de nepsint en -piet. Om hen een beetje te kalmeren mocht het derde leerjaar hun dansje doen, namelijk het ‘Welkom Sinterklaas’ dansje.

Na dit optreden wilden Sint en Piet de bedriegers een lesje leren. De nepsint en -piet werden op hun stoel vastgebonden, want de Sint en Zwarte Piet konden het niet appreciëren dat Boma en Xavier hun imiteerden. De dames kwamen Boma en Xavier ter hulp door de Sint uit te leggen dat ze gelezen hadden dat de Sint van het dak was gevallen. Ze wilden de kinderen niet teleurstellen, dus kozen ze ervoor om Boma en Xavier te verkleden. De Sint begreep het en Boma en Xavier werden vergeven. Dit was duidelijk een geval van ‘fake-news’. Als laatste mocht  het eerste leerjaar hun dansje doen en een versje naar voor brengen.

Na de opheldering van het Sint-en-Piet-misverstand mochten alle kindjes van de derde kleuterklas tot en met het derde leerjaar bij de (echte) Sint komen en kregen ze een snoepzakje. De oudere kinderen kregen dit lekkers bij terugkeer op school. Het kinderfeest zat erop.

In naam van alle kindjes sluit ik mijn verslag af met een welgemeende dank aan Sinterklaas en Zwarte Piet en aan onze fantastische acteurs van F.C. De Kampioenen. Het was weer een geslaagde namiddag!

Groetjes,

Heleen

Category:
  Schoolnieuws
this post was shared 0 times
 000