Welkom in het vierde leerjaar!

Hallo allemaal!

 

Ik ben juf Kelly en samen met jullie wil ik er een MONSTERLIJK leuk jaar van maken. Ons klaslokaal vinden jullie op het gelijkvloers, aan de ‘straatkant’. Daardoor genieten wij ’s morgens van de ochtendzon!

Elke ochtend groeten we elkaar in het Frans. Zo maken we al op een leuke manier kennis met Franse taal. In de vorm van spelletjes, versjes en liedjes leren we Frans spreken.

Net als in alle andere klassen hebben we lessen rekenen, spelling, taal, wereldoriëntatie en tal van muzische activiteiten waarbij de kinderen heel veel leren. Ik vind het belangrijk om elk kind te ondersteunen en begeleiden in zijn/haar leerproces.
Coöperatief leren is een grote troef in onze klas. Leren van een vriendje of vriendinnetje uit de klas is super!

In het vierde ontplooien de kinderen zich tot echte tieners! Daarom leggen we de nadruk op zelfstandigheid. ‘Leren leren’ is daar één voorbeeld van. Maar ook een actualiteit en het plannen van huiswerk, maken deel uit van hun zelfstandigheid.

Maar we doen nog véél meer!

Leuke uitstapjes naar de brandweer, Oxfam wereldwinkel, gemeentewandeling, schooltoneel, natuurwandeling, … Ook gaan we op Vredesklassen naar het Heuvelland.
Dit is een unieke ervaring waarbij jullie kennismaken met de wereldoorlog en het leven in de tijd van vroeger. Natuurlijk is er tijdens de Vredesklassen ook ruimte voor plezier en ontspanning.

 

Als (h)échte vriendengroep maken wij de vierde klas… en… iedereen is WELKOM, ook u !
Onze klasbewaker BLACKY kijkt er alvast naar uit!