Mascarponemousse maken

By GLS Ruiter 4 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Mascarponemousse maken

Op 14 februari ’20 mocht het 6de leerjaar mascarponemousse maken in de refter. Dit deden ze met heel de klas om op het schoolfeest te verkopen. Ze waren in groepjes van 2 verdeeld.
Ze moesten het recept volgen en ze mochten er ook iets aan veranderen. Dat was hun eigen toets, het was tenslotte ook een proef op punten. Ze kookten met hun eigen materiaal zoals kommen en gardes, want dat moesten ze meenemen van thuis. De ingrediënten waren suiker, eitjes, mascarpone, vanillesuiker en speculaas: dit werd allemaal door de school voorzien.

Hoe eraan te beginnen:

Eerst werden alle handen gewassen, want hygiëne is belangrijk.

Dan werd de speculoos in een kom gedaan en geplet met een vork. Vervolgens werd het eigeel van het eiwit gescheiden. Dat eiwit werd dan met de hand opgeklopt met een garde, totdat het eiwit goed stijf was. Bij het eigeel werd de vanillesuiker toegevoegd en ook opgeklopt met een garde tot een luchtige massa. Deze twee laatste werden bij elkaar gevoegd en goed onder elkaar gemengd. Daarna moesten ze de mascarpone eronder mengen en als laatste de speculoos. Tenslotte werd alles verdeeld in potjes.

Na dit alles werd er nog afgewassen en waren ze klaar.

Smakelijk!

Groetjes

Jill

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100