Uitstap VDAB met het 6de leerjaar

By GLS Ruiter 6 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Uitstap VDAB met het 6de leerjaar

Op donderdag 25 oktober ging het 6de leerjaar voor een hele dag met de bus naar de VDAB te Hamme. Dit om kennis te maken met verschillende beroepen uit de bouw.

Bij aankomst verzamelden we in de cafetaria van de VDAB waar we een zakje met allerlei spulletjes (werkhandschoenen en een petje met een bepaalde kleur om de groepen in te delen) kregen. Per kleur petje was er een groep van 12 kinderen, soms uit dezelfde klas, soms ook gemengd met kinderen van een andere school.

In de refter kregen we uitleg over deze doedag en over wat VDAB doet. VDAB is de afkorting voor “Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding”: ze helpen werkzoekenden aan een geschikt beroep door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen. Ook bieden ze deze mensen nog cursussen aan om een beroep aan te leren.

Per groep werden we naar een beroep gestuurd onder begeleiding van een medewerker van de VDAB die goed op de hoogte was van dit beroep. Deze beroepen waren: dakdekker, schilder, metselaar, technisch ingenieur, schrijnwerker, vloerder, …

’s Middags kregen we een hotdog of een belegd broodje en een drankje aangeboden in de refter. Tijdens deze pauze konden we al even onze ervaringen delen en elkaars werkstukken bekijken.

Na de middag wisselden we van beroepen en konden we de verschillende beroepen verder uitproberen. Iedereen had zijn best gedaan om verschillende werkstukjes te maken.

Rond 15 uur verzamelden we terug aan de bus om richting school te rijden.

Op de bus was iedereen voldaan van deze leerrijke leuke dag met als herinnering mooie werkjes om mee te nemen naar huis.

 

Door Kasper De Wandel

02 november 2018

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100