Het 6e leerjaar geeft les aan … de bewoners van ’t Heuverveld

By GLS Ruiter 6 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Het 6e leerjaar geeft les aan … de bewoners van ’t Heuverveld

Op dinsdag 20 november ’18 gingen de kinderen van het 6e leerjaar les geven over de historische periodes aan de bewoners van ’t Heuverveld.

 

De activiteit begon met het oppikken van de bewoners in hun kamers. Daarna hebben we de bewoners begeleid naar de refter. Daar zochten ze een plekje uit aan een tafel. Aan die tafel gingen ook 3 kinderen van het 6e zitten. Daarna begonnen we met de lessen. Dat deden we in een groepje en in een bepaalde volgorde: dus eerst de prehistorie, dan de oudheid, enzovoort. De meerderheid van de klas vond het leuk. Ook de meeste bewoners vonden het leuk en interessant. Na elke les moesten de bewoners ook telkens een paar vragen beantwoorden. Naar het einde toe kregen de kinderen een verbetersleutel. Daarmee verbeterden ze de bladen van de bewoners. De bewoners kregen allemaal een diploma. Iedereen kreeg nog een koekje voor vertrek.

 

Na ons koekje deden we onze jas aan en vertrokken we terug naar school. Ik hoop dat ik jullie goed heb kunnen uitleggen wat we hebben gedaan.

 

Groetjes, Camille Van Hoey

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100