Achter de muur

By GLS Ruiter 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Achter de muur

Op maandag 3 december gingen de leerlingen van het zesde leerjaar, na hun bezoek aan het Passchendaele museum, naar Roeselare voor de afsluiting van het project ‘Achter de muur’.

In de klas hadden we reeds een aantal lessen gekregen over dit project. Daarin hebben we ontdekt welke kansen je allemaal krijgt op bepaalde plaatsen zoals een sociaal huis, een spelotheek, … Bv. wie geen diploma heeft, krijgt toch de kans om in een kringwinkel te werken.

In de raadzaal werden we verwelkomd en onderverdeeld in groepjes. Iedereen ging in een bepaalde sector aan de slag. Het groepje van de kringwinkel moest uitzoeken of zij aan duurzame handel deden. Ze konden al met zekerheid zeggen dat ze milieuvriendelijk waren, want alles werd herbruikt. Tussendoor konden we ervaringen uitwisselen tijdens een buurtbabbeltje en bespreken wat we nog konden doen om de strafste gemeente te worden. Het project van de sociale woningen kwam ook ter sprake o.a. hoe we ervoor kunnen zorgen dat die mensen zich thuis voelen.

Op het einde kregen we nog een stukje broodpudding en een lekker kopje muntthee.

 

 

Marie-Lou

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100