Passchendaele Memorial Museum

By GLS Ruiter 5 jaar ago
Home  /  6de leerjaar  /  Passchendaele Memorial Museum

Op maandag 3 december ging het zesde leerjaar naar het Passchendaele Museum in Zonnebeke, West-Vlaanderen. We gingen daar met de bus naartoe, het was een gezellige busrit.

Onze jassen en rugzakken konden we achterlaten in een vestiaire. In het eerste deel van het museum zagen we poppen aangekleed als soldaten uit de eerste wereldoorlog afkomstig uit verschillende landen zoals Frankrijk, Duitsland, …

Verder konden we helmen en verschillende geweren bekijken. Er hingen neusjes aan de muur die een geur verspreidden bv. mosterdgas. Om zichzelf te beschermen droegen de soldaten gasmaskers, die waren er in verschillende vormen te zien.

Via een trap doorliepen we een dug-out (ondergrondse gang). Ondertussen waren er bomgeluiden te horen en passeerden we kleine gangen met o.a. poppen van gewonde soldaten. Toen we daaruit waren, kwamen we in een grote ruimte terecht. Hier stond een groot kanon met kogels in allerlei formaten. Daarnaast waren er nog etalages met overblijfselen uit de eerste wereldoorlog.

In een kleine bioscoopzaal kregen we echte beelden te zien uit die periode met een woordje uitleg. Buiten kregen we nog de kans om door loopgraven te lopen. Op dit terrein stond ook een noodhuis, een huisje waar mensen terecht konden wanneer hun eigen huis verwoest was. Op de bovenste verdieping konden we brieven lezen van soldaten.

De leerlingen vonden het heel interessant en leerzaam.

 

Marie-Lou

Category:
  6de leerjaar
this post was shared 0 times
 100