Welkom in het eerste leerjaar!

Een spannend jaar voor de leerlingen: een grotere boekentas, niet steeds meer spelen maar leren, rekenen, schrijven en zoveel meer!

Dit alles doen we zeker niet alleen!

  • Voor rekenen krijgen we hulp van onze vrienden Wisse en Roefie Rups. Zij helpen ons te tellen tot 20, splitsen en bewerkingen (optellen en aftrekken tot 20).  Via verschillende spelletjes leren de juffen ons de leerstof nog beter te automatiseren.
  • Als we gaan lezen, schiet Zoem de Bij ons ter hulp. Samen leren we alle letters en worden we echte lezers.  Zoem leert ons ook begrijpend lezen en leuke verhaaltjes te schrijven.   Wekelijks kijken we naar onze spannende ‘soap’ waar Mik en Karbonkel de hoofdrol in spelen.
  • Met Odette en onze goede schrijfpen in de hand, leren we alle letters mooi te schrijven.
  • Mie en Mo leren ons meer over het milieu, de seizoenen, gezonde en ongezonde voeding. Ook in het verkeer leren we ons veilig te gedragen.
  • Het schaap Flonflon komt soms op bezoek in onze klas, zij leert ons dan enkele woordjes Frans. Dit gebeurt steeds op een speelse manier aan de hand van een verhaal, liedjes en spelletjes.

 

Op een speelse manier, met verhalen, filmpjes, liedjes, gedichtjes… leren we hier onze eerste lettertjes, de eerste zinnen, de eerste boekjes lezen. Wat gaat dat allemaal snel!

Professorette Odette helpt de kinderen de letters te schrijven en samen gaan we op zoek naar de letterkevertjes. Maar pas op voor de kevereter…!

Natuurlijk leren we ook rekenen! Wibbel is het blauwe mannetje dat ons helpt om te tellen, hij leert ons de sommen tot 20, oefent mee de klok, het gieten, wegen, meten en nog zoveel meer.

We houden van de natuur, de wereld, het verkeer, elkaar helpen, maar ook van patatjes planten, naar het natuuratelier gaan, turnen, partnerlezen, zwemmen…

Spelenderwijs leren we elke dag wat nieuws bij.
In het eerste leerjaar is het FIJN !

Welkom in het eerste leerjaar bij juf Els!

Nieuws