Welkom in het zesde leerjaar!

Welkom beste fans van het zesde leerjaar! Hier kan je lezen wat de leerlingen van het zesde leerjaar zoal doen. Naast de ‘gewone’ lessen, staan er namelijk heel wat andere activiteiten op ons programma.

Zo bereiden we ons volop voor op de overgang naar de middelbare school. Reeds van bij de start van het schooljaar besteden we veel aandacht aan ‘leren leren’. We maken ook heel wat boeiende uitstappen om kennis te maken met beroepen, studierichtingen, … In de tweede helft van het schooljaar starten we dan echt met het ‘studiekeuzeproces’ met als doel een geschikte richting te kiezen.

Er staan ook tal van andere projecten op ons programma: zo doen we mee aan de Vlaamse Junior STEM-Olympiade, doen we 4 activiteiten met de bewoners van WZC ’t Heuverveld, gaan de leerlingen tijdens de lessen M.E.G.A. op zoek naar hun ‘eigen goede antwoord’ tegen alcohol, drugs, stress, … en nog zoveel meer! Het schooljaar eindigen we dan getrouw met de OVSG-proeven en het uitwuiffeest. Het zesde leerjaar heeft dus heel wat in petto!

 

Wist je dat …

 

  • elke leerling van het 6e leerjaar een verslag schrijft over een van de activiteiten die we gedaan hebben? Per activiteit is er een andere verslaggever. Kort na de activiteit komt dit verslag op deze website of op de Facebookpagina van de school.
  • de leerlingen van het 6e leerjaar de ‘peters’ en ‘meters’ zijn van de leerlingen van het 1e leerjaar? Ze helpen hun ‘petekindjes’ om wegwijs te worden op onze school.
  • de leerlingen van het 6e leerjaar nog heel wat andere verantwoordelijkheden hebben? Zo helpen er telkens een aantal leerlingen mee in de refter (samen met enkele kinderen van het 3e, 4e en 5e leerjaar), doen we tweewekelijks aan partnerlezen, …
  • er van onze school al 2 keer een leerling geselecteerd werd voor de finale van de Vlaamse Junior STEM-Olympiade (vroeger ‘Vlaamse Jeugd- en Technologie Olympiade’)? Een prestatie waar we zeker fier op mogen zijn, want er worden elk jaar maar 48 leerlingen uit heel Vlaanderen geselecteerd!

 

Groetjes,

juf Dorien en de leerlingen van het 6e leerjaar